SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjerreds Gymnastikförening
Försäkringar

Alla gymnaster inom barn- och truppgymnastiken (tävling och bredd inräknat), parkour, samt samtliga ledare i Bjerreds Gymnastikförening är försäkrade via föreningen. Det är försäkringsmäklaren Pensum AB som hanterar Gymnastikförbundets försäkringar i Svedea.

 

Deltagare i BGF Motions utbud omfattas inte av någon försäkring i föreningens regi, utan får förlita sig på sin hem- och olycksfallsförsäkring eller liknande.


Gymnaster
Gymnasterna kan ha olika försäkringar beroende på ålder, svårighetsnivå och om man tävlar, men alla är försäkrade genom föreningen. Försäkringspremien ingår i träningsavgiften som betalas terminsvis.

Basförsäkringen är en grundförsäkring som alla gymnaster i barngrupperna har. Om de sedan börjar utföra fria rotationer runt tväraxeln (oavsett redskap) måste försäkringsskyddet höjas. Då finns två möjligheter – tränings- eller tävlingsförsäkring. 

Träningsförsäkring är obligatorisk för alla kategorier av gymnaster som utför fria rotationer runt tväraxeln (oavsett redskap) eller överslag och kullerbytta på trampett.


Tävlingsförsäkringen är som träningsförsäkringen men obligatorisk för alla gymnaster som deltar på tävling med gymnaster från annan klubb. Försäkringen är personlig och knuten till tävlingslicensen.

Försäkringarna gäller för all gymnastikträning samt resa till och från sådan aktivitet. 

Ledare och assistenter
Samtliga ledare och assistenter har genom sitt medlemskap i föreningen Riksidrottsförbundets grundförsäkring som innehåller:

 

- Ansvarsförsäkring

- Förmögenhetsbrottsförsäkring

- Rättsskyddsförsäkring

- Olycksfallsförsäkring (för ledare och funktionär)

 

Det är viktigt att ledaren/assistenten är medlem i föreningen (betalat sin medlemsavgift) samt finns registrerad som ledare/assistent för minst en grupp för att försäkringen ska gälla.

 

--------------------------------------------------

 

Mer information om försäkringarna med fullständiga villkor och ersättningsnivåer finns på

www.pensum.se och www.gymnastik.se

 

Under DOKUMENT finns blanketten Skadeanmälan. Följande länk ger mer info Anmäl en skada

 

 
 
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Föreningskläder
Länkar