SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Barngymnastik i BGF


Barngymnastik


Barnet kan börja på barngymnastik vid 2 års ålder. Då gympar man med en förälder och vi gör övningar där man utvecklar barnets motorik, samt samspelet med andra barn och sin förälder! Vi använder oss av grunderna inom gymnastik på ett lekfullt sätt med hjälp av musik, redskap och lekar. Detta kallar vi

Liten/stor gympa 2-4 år


Barngymnastik 4-6 år. Vi brukar ha flera olika barngymnastikgrupper att välja på i åldrarna 4-5 år och 5-6 år. Här tränar barnen sin kondition, styrka, koordination och kroppskontroll. Grunderna inom gymnastik tränas på ett sätt som passar den enskilda individen genom att banor och stationer anpassas efter barnens kunskap på ett lekfullt och lärorikt sätt.
En del av barngrupperna tränar utan föräldrar i hallen och en del väljer att ha föräldrarna med. Det är upp till varje barngrupp. Detta står i beskrivningen av gruppen när man anmäler sitt barn. Där kan man även se om gruppen är truppförberedande eller mer inriktad på hopp, lek och rörelse.

 

I 6-7-årsåldern brukar barnen vara mogna för mer avancerade övningar och kan då välja att fortsätta träna gymnastik inom Breddgymnastiken eller Parkour, eller att satsa på att tävla inom Truppgymnastiken. Se respektive sida för mera information.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjerreds GF, 16/02 20:59 
Bjerreds GF, 29/10 15:41 
Bjerreds GF, 14/10 11:45 
Bjerreds GF, 05/10 09:11 
 
Sponsorer
Föreningskläder
Länkar