SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjerreds Gymnastikförening
TRUPP TÄVLING
ATT TÄVLA I GYMNASTIK
2024-01-17 21:10
Trupp Turkos från en tävling på nivå 9

Bjerreds gymnastikförening följer Barnkonventionen och Sveriges Gymnastikförbunds riktlinjer för hur träning och tävling ska bedrivas för barn och unga. Därför delar vi aldrig in våra barn efter nivå -utan vi gör våra gruppindelningar baserat på året barnen är födda.

Våra ledare är licensierade tränare utbildade av Sveriges Gymnastikförbund.Den första tävlingen
I gymnastik är det tillåtet att börja tävla året man fyller 7 år. Den första tävlingsnivån heter nivå 9. Barnen tränar på att tävla så precis som på de stora gymnasternas tävlingar finns det domare på plats och alla tävlingsregler följs noga. Men det utses inga vinnare och domarna får inte bedöma trupperna och ge poäng. Däremot brukar tränarna få ett skriftligt omdöme av domarna med lite tips på vad truppen kan träna mer på.  
Barn som tävlar i truppgymnastik får vara med på sin nivå så alla behöver inte göra likadana övningar i de olika varven. Toppning får inte förekomma och fokus ligger på att ha roligt tillsammans. Alla barn lär sig i sin egen takt och det är helt okej att det är så. 

Första tävlingen med luftgolv!
Året barnen fyller 10 får de lov att tävla på nivå 7 där trupperna för första gången får poäng av domarna. Trupperna rankas 1-3 och övriga trupper blir 4:a. På nivå 7 tävlar gymnasterna med tre varv på tumbling och trampett och för första gången får gymnasterna nu tävla på det studsiga luftgolvet! Friståendet ska innehålla minst fyra olika formationer. 

Rikstrupperna
Året barnen fyller 13 blir det möjligt att tävla med fullständiga tävlingsregler samt delta i större tävlingar på riks och internationell nivå! Här får publiken se riktigt avancerade övningar, ibland med flera volter och skruvar i samma hopp! Vi har för närvarande två framgångsrika rikstrupper i BGF!


Nyhetsarkiv
ATT TÄVLA I GYMNASTIK2024-01-17 21:10
 
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Föreningskläder
Länkar